m.g. žnidarec

M.G. Žnidarec d.o.o.

Proizvodnja plinskih amortizera (opruga)

Proizvodi

Plinski amortizeri

Plinske amortizere izrađujemo prema nacrtu i skici kupca ili uzorku već postojećeg amortizera.

Plinski amortizeri mogu se koristiti u svim situacijama u kojima se tijelo određene mase mora podizati i zadržati na određenoj visini, na kontrolirani način, bez primjene velike sile od strane čovjeka. Koriste se za otvaranje i držanje dijelova strojeva i namještaja, poklopaca prtljažnika i motora raznih vozila, poklopaca raznih kontejnera, u strojogradnji, vojnim strojevima i opremi, kućanskim aparatima, medicinskoj opremi te u mnogim drugim područjima industrije i civilne upotrebe.

Plinske amortizere izrađujemo prema nacrtu ili skici kupca. Možete nam dostaviti i rabljeni plinski amortizer bilo kojeg proizvođača, a mi ćemo izraditi novi amortizer istih dimenzija i radne sile. Vrlo je važno da se zna radna sila rabljenog amortizera, što je obično iskazano kao broj otisnut na amortizeru koji stoji uz slovo N (mjernu jedinicu za silu ”njutn – Newton”).

Proizvodimo plinske amortizere (opruge) sa silom do maksimalno 1100N.  Amortizere sa cilindrom (kućištem) promjera ø18, ø22, ø25 ili ø28 milimetara te klipnjačom promjera ø8 ili ø10 milimetara. Duljinu amortizera i radni hod izrađujemo i prilagođavamo tako da u potpunosti odgovaraju Vašim potrebama.

Ako imate konstrukciju ili proizvod za koji smatrate da Vam je potreban plinski amortizer slobodno nam se javite i naši stručnjaci će Vam pomoći u izboru najprikladnijeg rješenja.